Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Sydney

Potovanja v lastni režiji

Mesto Sydney is na jugovzhodni obali Avstralije v zalivu Jackson, ponuja nekaj svetovno znanih atrakcij, kot so: Operna hiša Sydney, Most čez zaliv in plaže polne deskarjev in mladih. Je največje in najbolj naseljeno mesto v Avstraliji in prestolnica teritorija Novi južni Wales.

Kaj početi in pogledati v Sydneyju

  • Avstralski muzej je najstarejši muzej v Avstraliji in je mednarodno priznan kot naravoslovni muzej in kot muzej antropologije. Vsebuje zbirke najrazličnejših živalskih vrst in mineralov, paleontološko zbirko in antropološko zbirko. Poleg razstav se muzej ukvarja tudi za raziskavami domorodcev in programom njihovih skupnosti. Nahaja se na College Street.
  • Bondi Beach je kakšen kilometer dolga plaža, ki tekom celega leta sprejme množice obiskovalcev. Južni del je predvsem namenjen surfanju. Rumene ali rdeče zastavice označujejo območja varna za plavalce in obiskovalcem svetujemo, da se jih pridržujejo. Tam je napeljana tudi podvodna mreža proti morskim psom, ki med poletnimi meseci varuje plavalce. Ob mesecih migracij se v neposredni bližini plaže opazili skupine kitov in delfinov. Tudi pravljični pingvini, čeprav redki, niso neznan gost te plaže. Bondi Beach je bila leta 2008 dodana na seznam avstralske dediščine.

Prehranjevanje v Sydneyju

Razen luksuznih restavracij, vam bo večina lokalov dovoljevala, da s seboj prinesete lastno steklenico (alkohola). Pravila in cene so lahko v takšnih primerih zelo različna. Lastna steklenica je lahko omejena tudi zgolj na vino. Običajno tedaj plačujete odpiranje zamaškov (čeprav imate lastno pijačo s seboj, to ni povsem zastonj), redko pa po osebi.

Kitajska četrt tudi ponuja odlične restavracije, hrano in pijačo, in se širi od ulice Dixon Street.

Potovati po Sydneyju

Metro Monorail vozi v krogu po glavnih nakupovalnih središčih in pristaniščem Darling. Po večini mestnega prostora so dobre avtobusne povezave. Letališče Sydney Airport, ki se nahaja v predmestju Mascot, je glavna povezava mesta s svetom in najdalje neprekinjeno odprto letališče na svetu.

Nasveti za Sydney

Obiščite kino na prostem v kraljevih botaničnih vrtovih, ki obratuje le tekom poletja.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje