Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Tel Aviv

Potovanja v lastni režiji

Tel Aviv je drugo največje mesto v Izraelu, ki ponuja svojim obiskovalcem lep pogled v preteklost, kakor tudi svoj moderen in živahen življenjski slog. Tel Aviv je znan tudi kot »Belo mesto«, z njegovimi unikatnimi stavbami v stilu Bauhaus, kar mu je leta 2003 prislužilo mesto na UNESCO-vi lestvici svetovne dediščine. Del mesta je tudi antično pristaniško mesto Yafo (Jaffa), ki je staro več kot 4000 let. Tel Aviv je tudi znan kot mesto, ki se ne ustavi in v mestu je dovolj zanimivosti, da bo še tako zahteven popotnik imel polne roke dela.

STVARI ZA POČETI IN VIDETI V TEL AVIVU

  • Antično pristaniško mesto Jaffa, je vredno obiska, saj je srednjeveško po izgledu in bi naj bilo edino pristanišče na svetu, ki je bilo poseljeno skozi svojo celotno 4000 let staro zgodovino. Jonas bi naj izplul prav iz tega pristanišča po svojem boju z Bogom, kogar bi naj kasneje pojedla riba. V današnjem času je stara Jaffa popularna turistična destinacija in dom veliko umetnikom, umetniškim galerijam, vrtovom, barom in restavracijam. Vredno je obiskati njegove ozke ulice, ki so poimenovane po horoskopskih znamenjih, ter poiskati zlatarne, arheološke in Judovske ustanove in bližnji bolšji sejem.
  • Tel Avivov Muzej umetnosti je največji muzej v mestu in razstavlja veliko kolekcijo slik, glavnih mojstrov iz 16. do 19. stoletja, kot tudi dela izraelskih umetnikov. Muzej judovskih izseljencev (Beth Hatefutsoth) pripoveduje neverjetno zgodbo Judovskega naroda v zadnjih 2,500 letih od njihovega izgnanstva iz Izraela. Smatran kot muzej Judovskega naroda, ponuja celotno zgodbo preko učnih tehnik in prelepih razstav. Muzej Eretz Israel se osredotoča na Izraelsko deželo, ter njeno zgodovino, kulturo, folkloro, obrti in umetnost.
  • Tel Aviv prav tako ponuja odlične plaže, kjer se mesto sreča z morjem. V mestu najdemo veliko različnih plaž in vsaka ponuja svojo specialiteto ter množico. Plaža Tel Baruch na severu je primerna za družine z svojimi peščenimi plažami in veliko parkirnega prostora. Plaža Hof Hadatiyim (verna plaža) nudi ločene plaže za moške in ženske medtem ko pa je Banana plaža odlična za sprostitev ob kavi ali večernem pivu in zastonj ogledu filma na odprtem kinu med poletnimi meseci. 

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Tel Avivu, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

HRANA IN NOČNO ŽIVLJENJE V TEL AVIVU

Tel Aviv ponuja veliko število ustanov, kjer se najde za vsak okus nekaj, vse od hitre hrane, lokalne Izraelske hrane do mednarodnih specialitet. Veliko uličnih križišč ponuja hiter prigrizek tradicionalnih »falafel« in »humusa«. V mestu, ki nikoli ne počiva, ne bo zmanjkalo barov in nočnih klubov. Nekatere vroče točke se najdejo v Tel Aviv Seaport, The Boardwalk in Dizengoff.

PREMIKANJE PO TEL AVIVU

Kolesarjenje je dober način za premikanje po Tel Avivu, z mnogimi točkami kjer si lahko sposodite kolo, vključno z novim sistemom Tel-O-Fun postaj. V mestu je veliko kolesarskih poti. Avtobusni sistem v mestu je moderen, zanesljiv in relativno poceni. Karte se lahko kupijo direktno od voznika ali pa na kateri koli centralni avtobusni postaji. 

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje