Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Lizbona

Potovanja v lastni režiji

Največje, in hkrati tudi glavno mesto Portugalske, Lizbona, je mesto, kateremu ta status uradno nikdar ni bil podeljen. Nahaja se ob obali in različna osvajanja so pustila sledove na mešani arhitekturi mesta, tako da vidimo vplive vse od starih Rimljanov, preko Mavrov pa do današnjih dni. Mesto ponuja tudi odlične nogometne stadione (Sporting in Benfica) kjer si lahko ogledate tekmo, ali kakšen koncert. Ko pa si boste zaželeli stran od mestnega vrveža, pa so peščene plaže le 15 kilometrov stran.

Kaj početi in pogledati v Lizboni

  • Okrožje Baixa je odlično za peš raziskovanje raznobarvne arhitekture po ulicah. Nato se lahko povzpnete na griče okoli območja Santa Justa ali pa z vzpenjačo pridete v okrožje Chiado.
  • Stari del mesta Alfama je zagotovo vredno ogleda. Ulice ponujajo neverjetno doživetje, ki ga krona obisk gradu Sao Jorge. V petem stoletju so ga zgradili Vizigoti in je bil rezidenca kraljeve družine med 14. in 16. stoletjem.Z gradu boste imeli čudovit pogled na mesto. Obiščete ga lahko med aprilom in septembrom med 9:00 in 21:00 ter od oktobra do marca do 19:00 – vstop je prost.
  • El Barrio de Belem se nahaja v predmestju Lizbone. Tukaj se nahaja samostan Jeronimos. Odprti del, iz leta 1496 lahko tudi obiščete vsak dan razen ponedeljka med 10:00 in 17:00. Deset minut dalje pa se nahaja Stolp Belém, zgrajen v 16. stoletju, da nadzira čolne. Obiščete ga lahko med 10:00 in 17:00.

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Lizboni, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

Prehranjevanje v Lizboni

Tradicionalna morska hrana tega območja je naravnost izvrstna, tako jo enostavno morate poskusiti. Različni obroki vključujejo najrazličnejše načine priprave ribe.

Potovanje po Lizboni

Javni prevoz je dobro urejen, saj ima mesto tako avtobusni kot pozemni promet. Če boste prenočevali v hostlu Lisbon Centre, bose imeli postajo podzemne železnice Picoas kar pred nosom.

Le pet ur stran je tudi mesto Faro, ki se nahaja na obali Algarve. Od železniške postaje Santa Apolonia pa vodijo glavne linije proti Madridu in Parizu. Po celem omrežju železnic v državi pa se lahko uveljavi tudi Eurailpass.

Od letališča do mesta pa boste z avtobusi (linija 44 in 45) potrebovali slabih 20 minut.

Nasveti za Lizbono

Vsako 2. in 4. soboto se v mestu organizira velik bolšji sejem, Feira de São Pedro, ki ima svoje korenine še iz časov rekonkviste in se odvija v mestni četrti São Pedro de Sintra. Tukaj boste našli veliko lokalnih starin, ali izdelkov ročne spretnosti. Vendar se morate pripraviti na nakoliko bolj kaotičen promet.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje