Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Rio de Janeiro

Potovanja v lastni režiji

Rio de Janeiro je drugo največje mesto v Braziliji in je znano po svojih plažah, glasbi, prelepih razgledih in vsakoletnem karnevalu, ki traja 2 tedna, z eno izmed najrazkošnejših parad na svetu. Pristanišče Rio de Janeira nudi prelep razgled na mesto in njeno spektakularno okolico, ki vključuje goro Sugar Loaf (Pão de Açúcar), hribovje Tijuca in vrh Corcovado. Mnogi gledajo na pristanišče in okoliške gore kot eno izmed sedmih čudes sveta.

STVARI ZA POČETI IN VIDETI V RIO DE JANEIRU

  • Gorovje Sugar Loaf (Pão de Açúcar) je glavna atrakcija Brazilije. Do nje se pride z dvema gondolama, ki vodita na  vrh gorovja, od koder boste imeli sapo jemajoče poglede na celotno mesto. Corcovado je granitni vrh, ki se vzpenja na višino 710 m v gozdu Tijuca in v portugalščini pomeni »grbavec«. Večina ljudi se zapelje z vzpenjačo do vrha, zato da lahko vidi neverjetni 38 m stolp Jesus – Cristo Redentor ali kip Kristusa odrešitelja. Pogled iz terase je tudi tukaj neverjeten, še posebej ob sončnem zahodu.
  • Brazilija je znana po svojih plažah, tako v mestu kot tudi v njegovi okolici. Kopalke so obvezne, saj v Braziliji ni nudističnih plaž, prav tako pa je veliko plaž popularnih za deskarje in kiteboarderje zaradi visokih valov. Botanični vrtovi (Jardim Botanico) vsebuje ogromno zbirko rastlin iz celotnega sveta, z nekaterimi vrstami starimi skoraj 200 let. Vrtovi so bujni in mirni prostori za sprostitev, ker lahko vidite celo kakšno opico, ki se ziba v krošnjah nad vami. Če ste ljubitelj nogometa boste v Riu de Janeiru našli največji stadion v Južni Ameriki (Maracana). Rio je prav tako prvo mesto v Južni Ameriki, ki bo gostilo poletne Para-olimpijske igre leta 2016.
  • Glavna atrakcija Rio de Janeira je karneval, kjer se na ulicah skozi nenehno glasbo in parado velikih premikajočih struktur imenovanih Sambadromes predstavijo različne šole Sambe v Februarju. Če pa ne obiskujete v Februarju, pa je še vedno veliko predstav sambe na različnih lokacijah v mestu, kjer se boste pobližje spoznali z glasbo in plesom. 

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Rio de Janeiru, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

HRANA IN NOČNO ŽIVLJENJE V RIU DE JANEIRU

Rio de Janeiro ponuja ogromno kulinaričnih užitkov z zanimivim načinom plačila. Dober način za spoznavanje lokalne hrane je skozi tako imenovane »comida a kilo«. To so restavracije v stilu ruskega bifeja, kjer plačate toliko, kolikšno težo ste naložili na krožnik. Popularna brazilska jed je feijoada, juha iz črnega fižola z koški mesa, ki se tipično streže z različnimi prilogami kot so riž, praženo svinsko kožo, pečenimi maniokami ali rezinami pomaranč.

PREMIKANJE PO RIO DE JANEIRU

Avtobusi so najcenejši način za premikanje po Riu, čeprav vas lahko zmedejo proge kadar jih uporabljate prvič, zato priporočamo, da vprašate na recepciji hostla za najboljšo pot. Podzemna železnica vam prav tako nudi dober način premikanja po mestu, vendar je daleč najlažji način premikanja po mestu s taksiji, ki imajo dokaj ugodne cene. Kadar uporabljate taksi bodite pozorni, da so rumeni z modro črto ob straneh, saj so samo ti legalni.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje