Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Salvador Bahia

Potovanja v lastni režiji

Salvador je glavno mesto Bahije v Braziliji in je šteto kot eno izmed rojstnih krajev brazilske kulture. Salvador je znan kot sproščeno mesto z živahno glasbeno sceno in ljubeznijo po karnevalskih zabavah. Je barvito mesto tako v svoji kulturi kot tudi arhitekturi.

STVARI ZA POČETI IN VIDETI V SALVADOR BAHIA

  • Salvador Bahio deli 100 m pečina, ki poteka po dolžini zaliva in razdeli mesto na dva dela, in sicer na Cidade Alta (na pečini) in Cidade Baixa (v zalivu). V centru Cidade Alta ležita trga Praça da Sé  ter Terreiro de Jesus in tvorita najbolj živ delj mesta. Tukaj je odličen način za spoznavanje življenja v Salvadorju iz uličnih kavarn, restavracij ali pa celo stojnic s hrano. Katedralna bazilika Salvadorja (Catedral Basílica de Salvador) se prav tako nahaja tukaj in je včasih bila jezuitska cerkev zgrajena v 17. stoletju v Manirističnem stilu, ki je bil zelo popularen v Braziliji v tem času. Mala cerkev severno iz centra se imenuje Igreja do Nosso Senhor do Bonfim in je zelo popularna romarska cerkev v Braziliji.
  • Centralni muzej Museu Afro-Brasileiro je odličen kraj za spoznavanje zgodovine Salvadorja in kako se je spreminjal skozi stoletja, prav tako pa prikazuje kanček suženjske trgovine iz 16. stoletja. Muzej moderne umetnosti (Museu de Arte Moderna) lahko najdete v Solar do Unhão on Baía de Todos os Santos, ki je tudi odličen kraj za počitek in ogled sončnega zahoda ob koncu dneva.
  • Salvador Bahia je znan po svojih odličnih plažah, z večino le teh koncentriranih na Severju, ki so popularne tako za turiste kor domačine in se lahko zelo natrpajo čez vikende. Odlične plaže lahko najdemo povsod ob obali in so peščene z mirnimi vodami, tako da so primerne za družine. Ena izmed največjih atrakcij mesta je ogromen Karneval, ki je eden izmed največjih na svetu in traja cel teden. Karneval vključuje parade, glasbo in veliko plesa, tako da če ste v tem času v mestu, lahko pričakujete odlično zabavo kateri se lahko pridružite. 

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Salvadorju, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

HRANA IN NOČNO ŽIVLJENJE V SALVADOR BAHIJI

Bahijske restavracije štejejo med najboljše v Južni Ameriki. Stojnice s hrano ponujajo okus Salvadorja med premikanjem, predlagamo jed abara (fižolja pasta in čebula zavita in kuhana v bananinem listu) in acaraje ( cmoki narejeni iz črnega fižola in čebule, ki so namazani z škampovo pasto).

PREMIKANJE PO SALVADOR BAHIJI

Staro mestno jedro si z lahkoto ogledate peš in za premik med Cidade Alta in Cidade Baixa, je najboljša opcija gondola (Elevador Lacerada), ki je dokaj poceni. V mestu je veliko taksijev in so verjetno najhitrejši način za premikanje po mestu, vendar pozor če nimajo taksimetra bodite pripravljeni na barantanje za ceno. Avtobusi so pogosti in cenovno ugodni ampak so lahko nejasni, zato si je pametno predčasno pripraviti načrt in povprašati v hostlu za informacije.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje