Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Bukarešta

Potovanja v lastni režiji

Bukarešta je razvijajoče se mesto in prestolnica Romunije. Mesto ponuja dobro mešanico novih in starih znamenitosti za obiskovalce, ki vključujejo zgodovinske palače, muzeje in cerkve, kakor tudi komunistične zgradbe, ki opominjajo na preteklost države. Bukarešta je postala moderno, živahno Evropsko mesto in vrata v preostanek Romunije.

STVARI ZA POČETI IN VIDETI V BUKAREŠTI

  • Parlamentarna palača zgrajena leta 1984je druga največja stavba na svetu (za Pentagonom) z več kot 3000 sobami na 12 nadstropjih. To je ogromna stavba v centru Bukarešte in ogledi, nekaterih neverjetnih  marmornatih sob opremljenih z ekskluzivno Romunskimi izdelki, so na voljo. 
  • Mesto nudi veliko muzejev, ki dajejo vpogled v kulturo in življenje v Romuniji. Muzej romunskega kmeta nudi vpogled v tradicionalni način življenja mnogih Romunov, vključno z njihovimi oblačili, orodjem in praznovanimi prazniki. Umetniški muzej se nahaja v bivši kraljevi palači in gosti antične in moderne Romunske razstave, medtem pa Vaški muzej zgrajen leta 1934 vključuje 300 tradicionalnih stavb, v katerih so izdelki iz vsake Romunske regije. 
  • V Bukarešti lahko najdemo nekaj prelepih parkov, kot na primer: Cismigiu park (najstarejši park v mestu), Herăstrău park v katerem se nahaja Vaški muzej in botanični vrt, ki ga lahko najdemo blizu palače Cotroceni. 

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Bukarešti, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

HRANA IN NOČNO ŽIVLJENJE V BUKAREŠTI

Bukarešta ponuja dobre tradicionalne jedi kot Sarmala (listi zelja polnjeni z mesom in rižem) in Mamaliga (polenta prelita z kislo smetano). V Bukarešti ne primanjkuje nočnega življenja, saj je mesto priljubljena klubska destinacija mnogih let. V mestu se najde bar za vsak okus, od tradicionalnih, koktajl, jazz, do tavern in irskih pubov. 

PREMIKANJE PO BUKAREŠTI

Na voljo so pohodniški ogledi mesta, ki ponujajo odličen način za poznavanje mesta. V centru mesta se lahko najdejo brezplačni in plačljivi ogledi mesta. Sistem podzemne železnice v Bukarešti je efektiven, čeprav je lahko na trenutke zaseden, vendar se z njim izognete prometnim zastojem in vrstam, še posebej v poletnih mesecih.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje