Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Melbourne

Potovanja v lastni režiji

Melbourne je glavno mesto južne zvezne države Viktorija, ter drugo največje mesto v Avstraliji. Mnogi ga smatrajo kot kulturno in mednarodno prestolnico države z velikim izborom prelepih atrakcij za obiskovalce, kot so veliki parki, muzeji, galerije, gledališča in modne trgovine. Melbourne je prelepo, moderno mesto in popularna destinacija za veliko obiskovalcev Avstralije.

STVARI ZA POČETI IN VIDETI V MELBOURNU

  • V centru mesta boste našli Eureka Tower, ki se ponaša z naslovom najvišje stanovanjske stavbe v južni hemisferi in ponuja fantastične panoramske poglede celotnega Melbourna. Blizu stavbe se nahaja Docklands distrikt, ki ponuja odlične trgovine, bare, kafiče, družinske aktivnosti in različne dogodke v ozadju slikovitega priobalnega ambienta. Če imate željo po spoznavanju zgodovine Avstralije, vam mesto ponuja nekaj odličnih muzejev, kot npr. Emigracijski muzej (Immigration Museum) na ulici Flinders, kjer je shranjenih veliko ganljivih zgodb o ljudeh, ki so se priselili v Avstralijo.
  • Nekaj minut iz mesta boste našli Carlton, v katerem je veliko zgodovinskih stavb, vključno z muzejem Melbourne (Melbourne Museum). Ta muzej je največji na južni polobli z veliko zanimivimi in interaktivnimi razstavami. Stavba Royal Exhibition Building v Carltonskih vrtovih (Carlton Gardens) spada pod UNESCO svetovno dediščino in je eden izmed najstarejših razstavnih paviljonov na svetu. Sv. Kilda (St. Kilda) je Melbournova obalna znamenitost in je zelo popularna destinacije za ljubitelje plaže, ki iščejo odličen prostor za sprostitev v prelepi obalni atmosferi ali pa preživijo noč na plesišču v enem izmed mnogo trendi barov.
  • Če želite potovati izven mesta bo za vas perfektna vožnja po Great Ocean Road, ki vas popelje po JZ delu Victorije z 243 km enkratne obalne pokrajine. Nekaj znamenitosti, ki jih ne smete zamuditi na poti so: Split Point Lighthouse, Marriner's Lookout v Apollo Bay zalivu, ter Otway National park. Otok Philip (Philip Island) se nahaja v ustju Western Port zaliva (Western Prost Bay) in je manj kot dve uri vožnje iz Melbourna. Otok ima veliko znamenitosti, vendar najbolj znana je parada pingvinov na plaži Summerland, kjer lahko ob sončnem zahodu vidite kako pingvini prihajajo iz morja ter se sprehajajo do svojih gnezd.

HRANA IN NOČNO ŽIVLJENJE V MELBOURNU

Melbourne se smatra, kot eno izmed najboljših destinacij sveta za obisk restavracij. Neglede na vaš okus in proračun, bo hrana na meniju vedno okusna. Povsod v mestu se najdejo odlične restavracije, vendar so sta eni izmed bolj popularnih destinacij St.Kilda in Docklands. Melbourne ima prav tako bogato tradicijo kave, ki segajo še v Viktorijske čase. V primeru da ste željni zabave je mesto odprto 24 ur na dan in 7 dni v tednu.

PREMIKANJE PO MELBOURNU

Sprehajanje in kolesarjenje sta dva odlična načina za spoznavanje mesta, saj je mesto pretežno položno z odlično mrežo kolesarskih poti. Veliko kolesarskih poti si deli prostor z pločniki za pešce, sprehajalce psov, zato je potrebno biti vedno pozoren ob vožnji. Sistem javnega prevoza se imenuje Metlink in je sestavljen iz avtobusov, vlakov in tramvajev in prav slednji ponujajo enkraten način za spoznavanje mesta na ležeren način.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje