Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

San Francisco

Potovanja v lastni režiji

San Francisco je mesto znano po mostu Golden Gate Bridge, tramvajih in Kitajski četrti. Kalifornijska zlata mrzlica leta 1848 je kriva za nagel porast prebivalstva in danes ‘San Fran’ predstavlja priljubljeno mednarodno turistično točko, kjer ljudje želijo videti znamenitosti kot so Alcatraz, Konzervatorij cvetlic in občutiti prepleteno mešanico zgodovine, viktorianskega obdobja in sodobne arhitekture.

Kaj početi in videti v San Franciscu

  • Most Golden Gate Bridge je viseč most, ki drži preko zaliva zlatih vrat, mesta, kjer se zaliv San Franciska odpira v Pacifiški ocean. Razglašen je bil za enega izmed sodobnih svetovnih čudes, ki jih je razglasilo ameriško društvo gradbenih inženirjev. Turistični vodič Frommers je razglasil Golden Gate Bridge za verjetno najlepši most na svetu – zagotovo pa najbolj fotografiran most na svetu.
  • Otok Alcatraz se nahaja v zalivu San Francisca, kakšne 3 kilometre od obale in mu pogosto pravijo kar The Rock. Majhen otok je najbolj poznan po državnem zaporu, kjer so bili najbolj zloglasni ujetniki ZDA, kot so Al Capone, Robert Franklin Stroud (Birdman of Alcatraz) in George "Machine Gun" Kelly. Danes je to zgodovinska znamenitost, ki jo je moč obiskati. Na otok pridete z ladjico, ki vozi s pomola 33 v bližini Fisherman's Wharfa v San Franciscu.

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v San Franciscu, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

Prehranjevanje v San Franciscu

San Francisco je svetovno znan kot prestolnica restavracij ZDA, kjer nudijo najboljšo hrano s celega sveta, pripravljeno s svežimi doma pridelanimi sestavinami. Dve vrsti kuhinje pa vseeno prevladujeta, ki ju morate poskusiti: Azijska (zlasti v kitajski četrti) in Mehiška (v četrti misionarjev).

Potovati po San Franciscu

Mesto je lastnik občinske železnice (Muni) in upravlja tako z lahko, kot s podzemno železnico (Muni Metro) ter avtobusno mrežo. Znameniti tramvaji vozijo na prostem v določenih predelih mesta, vendar večinoma pod zemljo v centru mesta. Transbay Terminal serves je avtobusni terminal za daljše razdalje v regiji (kjer ima svojo centralo tudi znameniti Greyhound). Prava flota rednih in turističnih ladjic pa povezuje Ferry Building, Pier 39 z Marin County, Oaklandom in severno Vallejo v okrožju Solano. Mednarodno letališče San Francisco se nahaja 20 km iz mesta v okrožju San Mateo.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje