Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Sarajevo

Potovanja v lastni režiji

Sarajevo je glavno in tudi največje mesto v Bosni in Hercegovini, ki je najdeno na Jadranskem morju nasproti Italije. Raznolikost stavb v Sarajevu je priča za multi-kulturno prebivalstvo mesta. Mesto ima ogromno bogastvo v kulturi in zgodovini in hitro postaja popularna destinacija za popotnike, ki iščejo zanimive stavbe iz širokega razpona kultur in religij.

STVARI ZA POČETI IN VIDETI V SARAJEVU

  • Sarajevo je mesto z ogromno zgodovine in iz tega razloga ima veliko število kulturnih in zgodovinskih stavb, ki so na voljo turistom. Te vključujejo muzej Sarajeva in narodni muzej Bosne in Hercegovine, ki je bil ustanovljen leta 1919. Druge zgodovinske destinacije vključujejo rimsko-katoliško katedralo Jezusovega srca, Sarajevsko mestno hišo in tlakovane ulice stare Baščaršije.
  • Sarajevo je prav tako znano kot organizator Olimpijskih iger leta 1984 in mnoge od teh stavb si še vedno lahko ogledate, kot na primer  Olimpijski bazen Sarajeva in areno Mirza Delibašić. Nogomet je prav tako zelo popularen v Sarajevu in navijači si lahko ogledajo Asim Ferhatovic Hase Stadion, ki je bil obnovljen za olimpijske igre in se sedaj imenuje Olimpijski Stadion.
  • Sarajevski filmski festival je bil ustanovljen leta 1995 in je hitro postal najprestižnejši balkanski filmski festival, ki že vrsto let gosti mednarodne zvezde. Festival je prirejen v avgustu in predstavlja veliko različnih celovečernih in kratkih filmov iz celotnega sveta. 

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Sarajevu, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

HRANA IN NOČNO ŽIVLJENJE V SARAJEVU

V Sarajevu je ogromno barov in majhnih restavracij, ki so odlične za pokušanje lokalne hrane. Nekaj jedi, ki jih ne smete zamuditi so Sarajevski sahan (zelenjava polnjena z mesom in rižem) in Bosanski lonac (skleda napolnjena z teletino, zelenjavo in začinjena z kardamomom in cimetom). Staro mesto Baščaršija je odlično za popotnike, da se seznanijo z tradicionalno Sarajevsko hrano in nočnim življenjem.

PREMIKANJE PO SARAJEVU

Mesto je zelo prijazno do turistov, z turistično pisarno v sredini mesta. Po mestu vozi tramvaj, ki naredi krog okoli mesta. Prav tako pa so avtobusne povezave z predmestji. Cene vozovnic se lahko kupijo malo ceneje na kioskih z napisom »tisak« ali pa jih kupite direktno od voznika.
 
Za tiste, ki ste željni videti več od Sarajeva in okolice, lahko izberete eno izmed mnogih ponudb pohodništva in gorskega kolesarjenja po okoliških hribih in gorovjih. Prav tako lahko greste na rafting v eni izmed rek okoli mesta.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje