Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Reykjavik

Potovanja v lastni režiji

Reykjavik je glavno in največje mesto Islandije. Glede na geografsko lego, ima tudi status najsevernejše prestolnice neodvisne države na svetu. Nahaja se le dve stopinji geografske širine južno od polarnega kroga. Na najkrajši dan v letu, je mesto deležno le štirih ur sončne svetlobe, a v poletnem času so noči skoraj tako svetle kakor dnevi. Največja reka, ki teče skozi mesto je Elliðaá, v kateri je moč loviti losose. Gora Esja, s svojimi 914m, je najvišji vrh na področju mesta.

Kaj početi in videti v Reykjaviku

Kulturni dom ima številne pomembne razstave, ki pojasnjujejo Islandsko dediščino in tradicijo.

Svetovno znana Modra Laguna je le 40 minut vožnje iz Reykjavika, ima pa ogromno bazenov s toplo geotermalno vodo, v katerih lahko uživati. Tam se nahaja tudi geotermalna plaža in več pokritih mestnih zdravilišč. Večina bazenov vam izposoja kopalke in brisače po ugodnih cenah. 

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Reykjaviku, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

Prehranjevanje in nočno življenje v Reykjaviku

Mesto je znano po svojem nočnem življenju med vikendi. Islandci tedaj ponočujejo po ulicah tudi do šestih zjutraj! Običajno le do enih, ob delovnih dneh. Alkohol je precej drag in tudi pivo je bilo prepovedano do leta 1989. Večina ljudi se dobi na pijači doma, še preden gre v pivnico ali klub. Večina teh se nahaja v Laugaveguru in okoliških ulicah.

Potovati po Reykjaviku

Javni promet ni posebej dobro organiziran in vključuje le avtobusni sistem. Strætó bs ni priljubljen, saj je mesto zelo primerno za vožnje z avtomobilom. FlyBus vozi po naročilu med obema hostloma in mednarodnim letališčem Keflavik, tako da je mogoče priti na vsak let. Na Islandiji ni javnih železnic, zaradi terena in poseljenosti, vendar so lokomotive, ki so bile v uporabi v pristanišču, na ogled.

Letališče Reykjavík se nahaja malce južno od centra mesta. Predvsem se uporablja za domače lete in polete do Grenlandije, ali na Farske otoke. Keflavík je mednarodno letališče. Reykjavík ima tudi dva pristanišča, staro pristanišče blizu mestnega centra, ki ga povečini uporabljajo ribiči in križarske ladje ter Sundahöfn, vzhodno od mesta, ki je največja tovorna luka v državi.

Nasveti za Reykjavik

Velika prireditev se odvija na predvečer novega leta. Domačini Reykjavika porabijo velike količine denarja za ognjemet, ki se izstreli ob pričetku novega leta. Tako je vsako silvestrovanje poslastica za ljubitelje pirotehnike.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje