Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Tokio

Potovanja v lastni režiji

Tokio je živahna, ogromna in živa metropola, ki zavzema preko 2,000 kvadratnih metrov prostora, kar vključuje bližnja gorovja na zahodu in subtropske otoke na jugu. Tokio je preko 400 let star, vendar je svoje življenje začel kot grajsko mesto imenovano Edo. Kmalu za tem je postal politična in administrativna prestolnica Japonske in je sedaj odlična kombinacija futurističnih nebotičnikov, neonskih luči, modernih trgovin, muzejev, svetišč, templjev in parkov. Veliko vaše Japonske izkušnje bo vpite med sprehajanjem po ulicah, gledanjem v trgovine, spoznavanjem zgodovinskih stavb in sproščanjem v umirjenih Japonskih parkih.

STVARI ZA POČETI IN VIDETI V TOKIU

  • Tokio ima ogromno količino znamenitosti za obiskovalce, dovolj da jih zaposli za nekaj tednov. Vendar jih je nekaj, ki morajo biti na vrhu vaše lestvice ogledov. Templji Asakusa se nahajajo v enem izmed redkih okrožij, kjer je še vedno ohranjena atmosfera zgodovine Tokia. Vhod v templje je najboljši skozi impresivna vhodna vrata, še posebej 1000 let stara Kaminarimon vrata, ki vodijo naravnost v Sensōji – Tokiov največji in najstarejši budistični tempelj zgrajen v 7. stoletju. Če obiščete mesto v tretjem vikendu Maja se boste udeležili Sanja Matsuri, največjega festivala v Tokiu. Zadnjo soboto v avgustu pa poteka Asakusa Samba Carnival, ki je ena izmed največjih zabav v Tokiu. 
  • V centru Tokia in za mnoge tudi centru Japonske lahko najdete sosesko Chiyada. Za tako malo območje, ki je veliko samo 12 kvadratnih kilometrov, boste tukaj našli najboljše znamenitosti v celotni Japonski. Cesarska palača sedi na originalni lokaciji grada Edo in je uradna rezidenca Japonske cesarske družine. Samo 2. januarja in 23. decembra je dovoljeno obiskovalcem vstopiti v notranje vrtove in stavbe palače. Kvadratni kilometer na katerem sedi palača, bi naj bil najdražji na svetu.  Vzhodni vrtovi cesarske palače so brezhibni in neverjetno lepi, še posebej v pomladanskih mesecih (niso odprti v ponedeljek in petek). To je tudi najboljši čas za ogled Chidoriga-fuchi kanala, saj je eden izmed najlepših načinov da doživite cvetenje japonskih češenj. 
  • Tokio ima prav tako nekaj odličnih muzejev, impresivnih nebotičnikov, modnih trgovin, mirnih parkov in celo uspešno Disneyjevo letovišče. Tokio je eno izmed najbolj obremenjenih mest na svetu, zato si je priporočljivo planirati oglede vnaprej, da boste lahko doživeli čim več tega prelepega mesta. 

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Tokiu, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

HRANA IN NOČNO ŽIVLJENJE V TOKIU

Najti nekaj za pod zob v Tokiu ne bo težavno, saj je hrana povsod, od uličnih prodajalcev, trgovskih centrov, restavracij, barov, hostelov in do hotelov. Suši izvira iz Tokia in je eden izmed najboljših krajev za spoznavanje z jedjo, če se še niste. Če boste jedli v restavraciji morate upoštevati nekaj osnovnih olik ob mizi (http://www.japan-guide.com/e/e2005.html) , saj se lahko hitro zgodi da vas bodo vaši so-jedci  neodobravajoče gledali. 

REMIKANJE PO TOKIU

Ne sme biti presenečenje da ima Tokio enega izmed najčistejših, najvarnejših in najbolj efektivnih sistemov javnega prevoza na svetu. Sistem javnega prevoza je odlična opcija za premikanje po mestu razen med konjicami ob koncu in začetku delovnega dneva. Če je le mogoče je hoja dober način namesto javnega prevoza, saj si boste s tem ogledali več Japonske. Mesto je izjemno varno za sprehajanje, tudi ponoči.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje