Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Šanghaj

Potovanja v lastni režiji

Šanghaj je največje mesto v Kitajski, z več kot 23 milijoni prebivalcev. To prelepo mesto za obiskati ponuja prelepe Art Deco stavbe, prijetno mednarodno atmosfero, zgodovinske kraje in moderen mestni obris. Šanghaj je ogromno mesto in popularna turistična destinacija tako za Kitajske kot tudi mednarodne turiste.

STVARI ZA POČETI IN VIDETI V ŠANGHAJU

  • Šanghaj je zares ogromno mesto, kjer si je vredno narediti načrt ogledov preden se odpravite peš na ulice. Prav tako je priporočljivo imeti napisano ime vaše akomodacije v Kitajščini za pot nazaj. Šanghaj ponuja za vsakogar nekaj vključno z duhovnimi templji, zanimivimi muzeji, moderno arhitekturo, klasičnimi parki, čajnicami in odličnimi priložnostmi za opazovanje ljudi.
  • Shanghai's Bund je nabrežna avenija ob reki Huangpu in je zelo priljubljena turistična destinacija. Razgledi od tukaj nudijo odlično vizualno primerjavo starega zgodovinskega in modernega dela mesta, v katerem je nekaj najvišjih stavb v Aziji.
  • Šanghajski muzej je bil ustanovljen leta 1952 in oblikovan z strani lokalnega arhitekta v obliki »ding« (antični bronast kuharski lonec), ter se nahaja na Trgu Ljudstva. Muzej gosti preko 120,000 eksponatov iz Kitajskega brona, artefakte iz žada, keramiko, slike in celo pohištvo iz Ming in Qing dinastij.
  • Šanghaj ponuja nekaj odličnih duhovnih templjev. Tempelj žadastega Bude je bil ustanovljen leta 1882 in razstavlja skoraj 2 metra visok kip Bude kakor tudi pokončnega Budo iz marmorja, ki so ga darovali iz Singapurja. Znameniti Yuyuan vrtovi so preko 400 let stari z polno klasične Kitajske arhitekture. Obiskovalci vrtov si lahko ogledajo 6 posameznih področij in vsako z svojo unikatno znamenitostjo kot so paviljoni, ribniki obdani z skalami, stara drevesa, orientalske rože, antični vodnjaki in znamenita skala iz žada, ki je visoka več kot 3m.

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Šanghaju, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

HRANA IN NOČNO ŽIVLJENJE V ŠANGHAJU

Tipični Šanghajski zajtrk je hrana hitro vzeta iz ulične stojnice, kot na primer Sangjibo (dušene svinjske žemljice), ki se jih je  pomočene v črn kis in z Kitajskim ravnim kruhom. Kitajski rokavični rak  je kosmat rak , ki se ga po navadi streže dušenega pozimi, v posodah iz bambusa. Prav tako je popularen hrustljav piščanec, ki ga pečejo v olju tako dolgo da postane koža hrustljava. 

PREMIKANJE PO ŠANGHAJU

Za daljše potovanje po mestu je priporočljivo kupiti Jiaotong kartico, ki jo lahko napolnite in uporabljate za potovanje na podzemni železnici, avtobusih in celo taksijih. Kartice lahko kupite na postajah podzemnih železnic, kakor tudi v nekaterih trgovinah. Šanghaj je ogromno mesto in razdalje med znamenitostmi so lahko zelo velike, zato so zgoraj naveden metode premikanja po mestu efektivne, pogoste in poceni.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje